Stretchtenten zijn een fantastische keuze als je op zoek bent naar een unieke en sfeervolle tent voor allerlei evenementen. De oorsprong van deze tenten ligt in de Afrikaanse woestijnen, waar ze eeuwen geleden werden ontworpen om de extreme weersomstandigheden te weerstaan. Door de jaren heen zijn stretchtenten geëvolueerd en verder ontwikkeld met de beste materialen en geavanceerde stoffen, wat heeft geleid tot de hoogwaardige producten die we vandaag de dag kennen.

Dankzij hun elastische en modulaire ontwerp kunnen stretchtenten op vrijwel elke locatie worden opgezet. Met authentieke houten palen creëer je een warme en charmante uitstraling, wat deze tenten ideaal maakt voor allerlei gelegenheden. Of je nu een intiem feest, een groot evenement of een prachtige bruiloft plant, stretchtenten zijn veelzijdig genoeg om aan al je behoeften te voldoen.

Onze stretchtenten zijn vervaardigd uit de beste doeken en hoogwaardige bevestigingsmaterialen.

Of je nu op zoek bent naar een kleine luifel voor een tuinfeest of een enorme feesttent voor een bruiloft, stretchtenten bieden de perfecte oplossing. Ze zijn niet alleen praktisch en duurzaam, maar voegen ook een vleugje elegantie en stijl toe aan elke setting. Als je echt iets bijzonders wilt voor je volgende evenement, dan zijn stretchtenten de ideale keuze.

De capaciteit van een stretchtent hangt af van het type evenement en de inrichting van de tent. Hier zijn enkele richtlijnen voor een stretchtent van 10 x 15 meter (150 vierkante meter):

 1. Staande receptie/feest:
  • Bij een staande receptie of feest wordt doorgaans 1 persoon per 1,5 vierkante meter gerekend. Dit betekent dat er ongeveer 100 personen in de tent passen.
 2. Zittend diner met tafels en stoelen:
  • Bij een zittend diner met ronde tafels wordt meestal 1 persoon per 1,5-2 vierkante meter gerekend, afhankelijk van de tafelgrootte en de ruimte die nodig is voor bediening. Dit komt neer op 75 tot 100 personen.
 3. Theateropstelling (stoelen in rijen):
  • Voor een theateropstelling kun je ongeveer 1 persoon per 0,5-1 vierkante meter rekenen. Dit betekent dat er tussen de 150 en 200 personen in de tent passen.
 4. Bruidspartij met dansvloer:
  • Als je een deel van de ruimte reserveert voor een dansvloer, moet je hier rekening mee houden. Voor een combinatie van zitplaatsen en een dansvloer kun je ongeveer 50-75 personen comfortabel kwijt.

Dit zijn algemene schattingen en de werkelijke capaciteit kan variëren afhankelijk van de specifieke inrichting en het gebruik van de ruimte. Het is altijd een goed idee om bij het opzetten van de tent rekening te houden met extra ruimte voor gangpaden, een bar, buffet of andere faciliteiten.